Valtuustoaloite Eurajoen ja Luvian Perussuomalaiset 29.1.2019

Valtuustoaloite Eurajoen ja Luvian Perussuomalaiset 29.1.2019

Eurajoen kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 8.1.2019 kotouttamissopimuksen Satakunnan ELY-keskuksen kanssa. Me Eurajoen ja Luvian Perussuomalaiset olemme huolissamme kuntalaistemme turvallisuudesta. Ympäri Suomea on esiin noussut järkyttäviä tapahtumia ja rikoksia, joissa tekijöinä on ollut turvapaikanhakijoita, pakolaisia sekä laittomasti maassa olevia karkotuspäätöksen saaneita miehiä. Kuntastrategiassamme olemme nostaneet turvallisuuden yhdeksi keskeiseksi teemaksi. Me koemmekin että Kotouttamissopimuksen solmiminen ja sen kautta mahdollisesti kuntaamme sijoitettavat turvapaikkaprosesseissa mukana olevat henkilöt, eivät paranna kuntalaistemme turvallisuutta. Vaadimme sopimuksen irtisanomista välittömästi, koska se on ristiriidassa kuntastrategiamme kanssa.

Oulun seudulla on tullut ilmi laaja ja vakava seksuaalirikosten sarja, jossa uhreina on ollut alaikäisiä tyttöjä ja epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Poliisi kertoi jo joulukuussa, että uusia tapauksia voi tulla vielä julki. Myös Helsingissä poliisin käsittelyssä on tapauksia. Tapaukset eivät ole rajoittuneet pelkästään suuriin kaupunkeihin, vaan esimerkiksi Raahessa on tullut ilmi vastaavanlaisia rikoksia.

Pyydämme vastauksia kysymyksiin:

Eurajoen Kristillinen opisto järjestää maahanmuuttajille kotoutumista tukevaa koulutusta. Onko Eurajoella havaittu vastaavanlaista ilmiötä missään muodossa? Mitä toimenpiteitä tehdään, ettei vastaavanlaista pääse tapahtumaan Eurajoella ja että mahdolliset häirintä- ja rikostapaukset eivät myöskään jää piiloon?

Comments are closed.