Vaali-asetelmista Satakunnassa.

Vaali-asetelmista Satakunnassa.

Vaalikevät on galluppien kulta-aikaa. Helsingin-Sanomat julkaisi viime viikolla oman mittauksensa, selkeästi siitä pystyy lukemaan kaksi asiaa. Ensimmäinen on Keskustan raju alamäki, mikä ei näytä pysähtyvän sitten millään. Jos kehitys noudattaa vuoden 2015 eduskuntavaalien tulosta suhteessa galluppeihin, on keskustalle tulossa kaikkien aikojen kovin tappio, kannatus voi jäädä jopa alle 10%. Satakunnassa tilannetta ei helpota kolmen ääniharavan siirtyminen eläkkeelle, toivotan tietenkin onnea ja kohtalaista menestystä molemmille Eurajokelaisille ehdokkaille Kirsi Hassiselle ja Vesa Jaloselle.

Tärkeämpi havainto mielipidemittauksesta on Perusuomalaisten kannatuksen nousu, joka kiihtyy mitä lähemmäksi vaalipäivää 14.4 tullaan. Perusuomalaisilla on todella laadukas ja alueellisesti kattava ehdokaslista Satakunnassa, jonka kruununa on Laura Huhtasaari. Yhdelläkään puolueella ei ole varaa löysäilyyn, sillä kamppailu kahdeksasta edustajan paikasta on ennennäkemättömän tasainen.

Miksi sitten pitäisi äänestää Perussuomalaisia ja minua? Perussuomalaiset on ainoa puolue joka nostaa kaikessa päätöksenteossa aina Suomalaisten edun muiden edun edelle. Se ei tarkoita etteikö myös sotien ja vainojen uhreja pitäisi auttaa. Totta kai pitää, mutta avun pitää kohdistua pakolaisleireille ja ongelmien keskipisteisiin. Me emme halua lähi-idän ongelmia Suomeen. Ilmastomuutoksen torjunnassa me olemme realisteja, kun toteamme että Suomi on jo tehnyt enemmän kuin osansa. Suomi ei voi toimia maksumiehenä, kun samaan aikaan Kiina, Intia ja muut suuret saastuttajamaat eivät välitä ongelmasta ja vähennä päästöjään. Omalta osaltani voin todeta allekirjoittavani kaikki vaaliohjelmamme teemat ja lupaan tehdä kaikkeni niiden teemojen eteen, riippumatta valitaanko minut eduskuntaan. Minua äänestämällä varmasti tietää mitä saa.

Eurajoella eletään mielenkiintoisia aikoja, moni iso asia on lähellä varmistumistaan. Kylpylästä ja kauppakeskuksesta puhutaan ja kirjoitellaan paljon. Toisen toteutumiseen uskon vahvasti, toki toivoen molempien toteutumista. Monesta muustakin asiasta tekisi mieleni kirjoittaa, mutta tällä hetkellä sunnuntaina 24.2 kun tätä kirjoitan, ovat käteni sidotut ja kirjastotoimeen liittyvistä asioista olen luvannut olla hiljaa toistaiseksi, sillä asian käsittely kunnassa on vielä kesken. Vastauksia saamme varmasti jo ensi viikolla, kun hiihtolomat on hiihdelty. Eli seuratkaapas Eurajoen ja Luvian Perussuomalaisten Facebook-sivuja, sinne tulee tuoreinta tietoa kuntamme ajankohtaisista asioista ja epäkohdista. Jos ehdokas Tomi Salonen kiinnostaa, niin tuoreilta ehdokas- ja kotisivuiltani voit tarkastella missä mennään.

www.tomisalonen.fi #suomalainentärkeimmäksi

Tomi Salonen

Eurajoen ja Luvian Perusuomalaisten puheenjohtaja, eduskuntavaaliehdokas.

Comments are closed.