Kolme viikkoa vaaleihin.

Kolme viikkoa vaaleihin.

”Vaalikiima” nousee, kun eduskuntavaaliehdokkaille on jo saatu arvottua numerot, joita sitten voidaan äänestää vaaleissa 14.4. Vaalipaneeleissa ja keskusteluissa selkeästi esiin on noussut kolme teemaa, joilla puolueet onkin helppo laittaa poikki ja pinoon. Alla numeron 43 vakavaa pohdintaa, josta ei sitten ketään saa suuttua…

Ilmastomuutoksella pelotellaan lapsia, tämä on suorastaan sairasta. Lapset tuskin ovat maapallon ilmasto-ongelmista vastuussa ja Suomi onkin kaikilla mittareilla mitattuna hoitanut ilmasto-asiansa kiitettävästi. SDP on jo julistanut nostavansa Suomalaisen lihan veroa, äänestäkää siis heitä, jos mielestänne tämä on oikea linja. Itse pidän suurimpana ilmastotekona Suomalaisten tuotteiden ostamista, SDP ei. Surullista kun kyseessä on potentiaalinen pääministeripuolue, ainakin jos galluppeihin on uskominen. Satakunnassa nuo kyselyt osoittavat Perussuomalaisten kannatuksen olevan kova, jopa niin kova, että suurimman puolueen aseman säilyttäminen on mahdollista.

Keskusta rämpii ja keskustapiirin johto tuntuu olevan kiinnostunut enemmän omista äänistään, kun puolueen romahtaneesta kannatuksesta, siinäkö syy puolueen alamäkeen? Kokoomus on kelpuuttanut listalleen varsinaisen loikkakoneen (AJ), jonka poliittinen ura onkin jo pian päätöksessään.

Sotesoppa jätettiin muhimaan ja hyvä niin. Historiamme surkein hallitus erosi, tosin kaksi vuotta liian myöhään. Etelä- ja Keski-Satakunnan kannalta Soten kaatuminen onkin hyvä asia. Nyt voidaankin alkaa tosissaan miettimään, miten edetään koska maakunnallinen Sote ei tule toteutumaan.

Maahannmuutto ei ole muiden puolueiden mielestä hyvä vaaliteema, sen voi hyvin ymmärtää. Perussuomalaisten linja tuntuu olevan melkein kaikille nyt se mitä myötäillään. Tosin jos vaaliohjelmia aletaan tutkia, tahtovat kaikki muut puolueet pitää Suomen edelleen maailman sosiaalitoimistona. Perussuomalaiset ovatkin ainoa puolue, joille Suomalainen on aina tärkein.

Miksi sitten pitäisi äänestää numeroa 43? No minäpä kerron. Olen Kokenut poliitikko, sanotaankin että tulen hyvin toimeen kaikkien ihmisten kanssa yli puoluerajojen. Tämä onkin tärkeä edellytys, jos Satakunnan asioita halutaan edistää. Ilman yhteistyötä jäämme suurien maakuntien jalkoihin, kuten olemme saaneet valitettavasti huomata. Minulle Suomalainen on aina tärkein, kaiken päätöksenteon pitää pohjautua tälle arvolle.

Sananen Eurajoen asioista.

Tilinpäätös kääntyi kunnassamme miinukselle, mikä tosin olikin jo ennakkoon tiedossa. Myös Eurajoella ollaan tilanteessa, jossa turhia menoja pitää karsia. Se päästäänkö näistä karsinnoista ikinä sopuun onkin jo sitten toinen tarina.

Joka tapauksessa Eurajoella menee kuitenkin hyvin. Eurajoki täyttää 150-vuotta, yksi esitys juhlapäätökseksi on kunnollisten sisäliikuntatilojen rakentaminen ”puukirkonkylään”. Se olisi minun ja myös Perussuomalaisten ehdotus. Suun terveydenhuollon jonot kiireettömään hoitoon pitäisi purkaa. Eurajoen ja Luvian Perussuomalaiset tekivätkin asiasta valtuustoaloitteen, joka on nyt perusturvajohtajan valmisteltavana. Teimme myös aloitteen Lemlahden tuulivoima-alueen poistamiseksi maakuntakaavasta, tämä aloite on nyt kunnanjohtajan valmisteltavana. Kirjastotoimestasta tulen kirjoittamaan kattavasti viimeistään keskiviikkona 27.3. Olkaa kuulolla.

#suomalainentärkeimmäksi

Comments are closed.